top of page

Sterren tellen, doe je mee?Het is begin van de avond, ik loop met Max onze hond, door de straten van onze wijk. Het is al donker buiten, ik voel de koude wind langs mijn gezicht strijken, ik ruik de geur van winter. Ik kijk om mij heen, ik zie dat kerstlampjes hun licht brengen in de donkere voortuinen. Ik hou ervan, lichtjes in het donker, het roept iets knus in me op, gevoelens van geborgenheid, liefde en hoop.


En terwijl ik zo buiten loop, realiseer ik me dat het nu niet alleen buiten donker is, maar dat door de corona ook veel donker in ons land en leven is gebracht. Liefde en hoop is essentieel.


Het is donker


Wat is ons leven nu anders dan vorig jaar, geen kerstborrels, geen feestjes, heel goed nadenken wie je precies kan uitnodigen komende feestdagen. En voor mij en mijn gezin geen kerstnachtdienst in een sfeervol versierde kerk of een volle kersttafel met gasten. Het programma is leeg, het is donker, het is nacht.


En als je naar binnen kijk in je hart ontdek je misschien ook dat het donker is. Het kan zijn dat je je eenzaam en alleen voelt of financiële zorgen hebt gekregen of ziek bent geworden. Misschien word je zelfs geconfronteerd met jezelf en alles wat je liever weg hebt gestopt. Er is letterlijk geen uitvlucht meer mogelijk. Het is donker in je hart en de nacht heeft zijn intrede gedaan.


En als het donker is, lijkt alle hoop verloren.


Lichtjes in het donker


Ik loop nog steeds buiten en ik kijk omhoog. En daar aan de donkere hemel twinkelen de sterren en laat de maan haar licht helder schijnen. En dan in ineens in een flits realiseer ik me dat de sterren pas zichtbaar worden en hun licht kunnen laten twinkelen als het donker is. Ik ben geraakt en in glimlach want voor mij is het net alsof God in deze tijd Zijn kerstverlichting extra laat twinkelen alsof Hij ons hoop wil geven en wil bemoedigen om vol te houden in deze nacht.


Een tijdje geleden hoorde ik Stef Bos het lied ‘Sterren tellen’ zingen en ik wil dit lied graag met je delen:


Tel je zegeningen, tel de sterren voor haar, tel de sterren voor hem, tel de sterren voor mij, Als je wilt zal ik er voor je zijn, Tel de sterren voor jou, al die sterren van mij, al die sterren van ons, al die sterren van liefde, laat ons tellen al die sterren van liefde. (Stef Bos)


Jij en ik, wij mogen samen sterren tellen en daardoor hoop en liefde ervaren.


Welke sterren zijn er in jouw leven?


Welke sterren worden bij jou zichtbaar, juist in deze tijd van donker? Sterren van zegeningen die je hebt ervaren in je leven, sterren van dankbaarheid, van liefde, van trouw. Ik nodig je uit tel je sterren en deel hierover met de mensen om je heen. Bemoedig elkaar met sterren, zodat jij en ik vol kunnen houden in het donker.


Het kan ook zomaar zijn dat je denkt, ik zie geen enkele ster schijnen, zelfs de maan komt niet tevoorschijn achter de dikke laag wolken. Het is zo donker. Ik nodig je uit iemand te vragen om naast jou te komen zitten in het donker en om samen stil te zijn. Wie weet kan deze persoon voor jou sterren tellen, zodat je moed krijgt om vol te houden. Samen ben je niet alleen


Ik kijk nog eens goed en kijk omhoog en zie hoe daar een grote heldere ster zijn licht verspreidt, een ster die mij de weg wijst in het donker. De ster van de belofte van de komst van Jezus. De ster van hoop en van leven. De ster die mij de weg wijst richting de morgenschemering. Voor mij persoonlijk is dit een bemoediging, het geeft mij hoop en vertrouwen en helpt mij om vol te houden.


Ga je mee sterren tellen?


En misschien heb je zelf niet zoveel met deze ster of is het voor jou onbekend, dan wil ik je bemoedigen met de woorden: weet dat hoe dan ook na de nacht altijd de morgenschemering aanbreekt. En tot die tijd kunnen wij sterren tellen en sterren delen, om elkaar te bemoedigen vol te houden en dankbaar te zijn voor dat wat er was. En ken jij iemand in wiens leven het te donker is, ik nodig je uit wees als een ster in zijn of haar leven. Sterren tellen verbind, doe je mee?

Wil je vaker geïnspireerd raken met dit soort blogs? Meld je aan voor de nieuwsbrief die elke maand wordt verzonden. Meld je hier aan.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief

Benieuwd naar meer?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!

bottom of page