Familieopstelling, wat is dat toch?


Herken je dat je moeite hebt met grenzen aangeven? Dat je eigenlijk niet goed weet wat je zelf wilt? Dat je ernaar verlangt jezelf te zijn? Dat je zelf de regie wilt nemen over je leven? Dat je diep van binnen onrustig bent en verlangt naar rust? Dat je geen fouten durft te maken? Dat je niemand te kort wilt doen?

Het zou zomaar zo kunnen zijn dat je iemand bent die goed aanvoelt wat anderen nodig hebben, nog voordat er iets aan je wordt gevraagd. Dat je iemand bent die altijd klaar staat voor een ander. Dat je geen nee tegen de ander wilt zeggen bij een vraag. Je hebt altijd energie en tijd om iets voor de ander te doen en bent in staat alles op te lossen. Als een soort super women of super man. Aanvoelen wat een ander nodig heeft en daarop anticiperen is een kwaliteit, heeft je veel mogelijkheden gegeven. Het zorgen voor de ander heeft je ook wat gebracht, het gaf jou een plek. Maar toch diep van binnen knaagt het in je, merk je dat je op bent, verlang je er zo naar dat iemand ook eens voor jou zorgt. Misschien ben je soms diep van binnen weleens boos op al die mensen die op jou een appèl doen. Of je merkt dat je tegen een burn-out zit…. Misschien ben je weleens bezig geweest met het veranderen van hoe jij het gewend bent om te doen. Je hebt gemerkt dat je wel wilt veranderen, maar het lukt je steeds weer niet. Telkens stap je weer in het oude vertrouwde gedrag. Soms zijn er onbewuste banden die je telkens weer terugtrekken naar je oude gedrag. En dat kan best te maken kunnen hebben met je familiesysteem.

Als kind word je geboren in een familie en in dat unieke systeem leer je hoe je je moet gedragen. Je ontwikkelt bepaald gedrag, overtuigingen en patronen binnen het systeem waarin je bent opgegroeid. In jouw familiesysteem dus. Deze patronen ontstaan onbewust, je hebt er geen enkele invloed op en het is niet goed of fout. Dit gedrag, deze overtuigingen en patronen neem je mee naar andere systemen. Bijvoorbeeld school, werk, vrienden of een relatie. En het zou zomaar kunnen dat deze patronen jou onbewust belemmeren in het dagelijks leven. In het maken van eigen keuzes, in het goed voor je zelf zorgen enzovoorts. Op deze manier ben je gebonden aan je familiesysteem en het goede nieuws is ook dat je kan leven in verbinding met je familiesysteem, want iedereen die daar bij hoort, alles wat er is gebeurd, al het goede, al het pijnlijke hoort erbij en heeft een plek. Leven in verbinding geeft kracht, geeft levensenergie.

Een methode die je hierbij kan helpen is een familieopstelling. Met behulp van een familieopstelling kunnen deze patronen zichtbaar worden gemaakt en ben je in staat om te laten wat niet van jou is, kan je je eigen unieke plek innemen. Met als doel dat jij het jezelf goed kan laten gaan, dat je gebruik kan maken van al de levensenergie van jouw familie. Zodat jij zelf keuzes kan maken, zelf de regie neemt over je leven, zelf verantwoording kan nemen over dat wat je doet, zodat je vrij kan zijn. En uiteraard altijd in verbondenheid met jouw familiesysteem.

Misschien ben je geraakt, herken je wat ik schrijf of voel je hoop dat het anders kan. En besluit je tijd voor jezelf vrij te maken en wil je aan de slag met het gedrag wat jou belemmerd. Of misschien ben je benieuwd hoe het nu allemaal werkt met familieopstellingen en wil je eerst graag eens kijken wat het is? Dan is het voor jou interessant om je aan te melden bij de eerste officiële opstellingenavond die ik op dinsdag 30 oktober vanaf 19.30 tot 22.00 uur organiseer in Berkel en Rodenrijs (Lansingerland).

Je bent van harte welkom om deze avond aan te sluiten als representant. De plekken voor vraagstellers zijn vol. Als representant neem je een plek in tijdens de opstelling van iemand anders. Ook het deelnemen als representant wordt vaak als heel waardevol ervaren en kan het raken aan vraagstukken uit je eigen leven. Je kan je aanmelden via eline@bureaukleurrijk.nl en als je nog meer informatie wilt hebben mail gerust of bel 06-13175138. Als je zelf heel graag een vraag wilt inbrengen informeer dan naar de mogelijkheden voor een volgende avond.

Ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief

Benieuwd naar meer?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!