top of page

Tijd om te veranderen


Ik moet jullie wat bekennen er is iets waar ik niet goed in ben, sterker nog geen enkel haakje blijft haken in mijn brein. Ik snap er niets van en toch heb ik het dagelijks nodig. De ICT van mijn onderneming: zo kan ik niet terugmailen vanaf mijn telefoon en achter mijn laptop moet ik allerlei woorden en codes intypen om de mailbox te bereiken die ik nodig heb. Ik merk dat ik er steeds meer van ga balen, kan het niet wat makkelijker? Het kost me energie, tijd en frustratie.

En dan breekt het moment aan dat de frustratie te groot is en ik tijd maak voor actie. Eerst maar eens een nieuwe laptop aanschaffen en vervolgens contact opnemen met een bedrijf die weet hoe computers werken en dit soort zaken georganiseerd moeten worden. Afgelopen week is het zover: ik kijk er verlangend naar uit, iemand die mij komt helpen dit zaakje eens goed te stroomlijnen. De jonge man komt binnen, schakelt zijn computer aan, vraagt om alle codes en programma’s die nodig zijn en gaat rustig aan het werk. Ik kijk vol bewondering toe. Achter dat wat ik zie zitten heel wat systemen en programma’s verborgen, alles moet in de juiste volgorde op de juiste manier doorgelinkt worden, zodat ik mijn werk kan doen. Dan vraagt hij mij, wat doe jij eigenlijk voor werk? Ik denk na en ineens zie ik een verband tussen zijn werk en mijn werk. Ik leg uit jij werkt met computers en alle systemen die onzichtbaar zijn, maar wel goed moeten werken en moeten aansluiten met elkaar. Ik werk met menselijke vraagstukken en de systemen die daarin onbewust op de achtergrond een rol spelen. Ook hierin zijn storingen, is de volgorde niet altijd juist of is er een patroon die juist belemmerend werkt. Hierdoor gaan bijvoorbeeld in het dagelijks leven de dingen niet altijd zoals je wilt, kost het te veel energie, geeft het frustratie. Ik kijk met mijn klanten naar de systemen achter dat wat je in het dagelijks leven tegenkomt en onderzoek welke bindingen losgemaakt moeten worden, leg nieuwe verbindingen aan, zoek naar de ordening, met als doel dat het leven van deze persoon makkelijker, krachtiger en energieker zal gaan. Ik glimlach in mij zelf wat grappig we doen beiden hetzelfde alleen op een ander vlak! En ik besluit ik blijf doen waar ik goed in ben, waar ik blij van wordt en laat los waar ik zelf geen vat op heb. Loslaten betekent de ander de ruimte geven zijn expertise te doen. En loslaten betekent dat ik tijd heb om mij te richten op dat wat mijn expertise is.

Misschien herken jij je in het feit dat het leven je veel energie kost, of dat je je gefrustreerd voelt, of dat je geen nee kan zeggen tegen klussen die je liever niet wilt doen en toch doet. En misschien voel je ook dat het nu tijd is om actie te ondernemen en wil je aan het werk met deze thema's. Ik onderzoek graag met jou wat er op de achtergrond resoneert of meebeweegt, waardoor jij worstelt. Om zo patronen te ontrafelen, waardoor het leven je makkelijker af zal gaan. Heb je interesse of wil je meer weten, neem gerust contact met mij op, ik kijk er naar uit jou te ontmoeten

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief

Benieuwd naar meer?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!

bottom of page